27 Şubat 2014 Perşembe

RAKAMLARIN DİLİ

Rakamlar ortak haberleşme  aracıdırlar.  Fizik, Kimya, Fen ve Astroloji aklınıza gelen bütün ilimlerin bütün farklılıkların ortak dilidirler.
Algılanamaz soyut kavramları algılanabilir seviyeye getirebilirler. O yüzden kainatın tek ve ortak dilidir.
Her sayıya sonsuz mana yüklenilebilir,ve gördüğümüz bütün sayılar aslında 1'dir Dönüştürülmesi istenilen anlamada bürünebilirler.
Hiç bir rakam ne birbirinin içinde  nede dışındadırlar ne birbirinden büyük nede birbirinden küçüktürler. 1 Varlığı 0 Hiçliği temsil eder 1 den sonraki rakamlar birin yansımalarıdır 1+1 gibi yani sizin anlayacağınız kainatta 2 yoktur 1+1 vardır oda  = 2 eder  soldaki 1 olmazsa 2 rakamı hiçbir zaman oluşamaz ve var olamaz
1+1+1+1+1+1 diye sonsuzluğa kadar uzar gider ve bunun sonucunda 3 ler 4 ler 5 ler ve sonsuzluğa uzanan sayılar dizisi oluşur .

Sizin ona yükleyeceğiniz anlam ona durumunu belirleyecektir  ama orjini asla değişmeyecektir.
Eğitim sistemimizin en büyük hatası;  matematiği çocuklarımıza gerektiği manada öğretememesindendir.
Ezbere dayanan bir sistemde başarının yakalanılması asla ve asla beklenilemez ve belge alma hevesiyle üniversite bitirilemez.İnsan kainatta bir sırdır yeryüzünde bize verilmiş olan fırsatlarda bir çok şeyi öğrenebiliriz ama asıl gayemiz kendimizi tanımamızdır,o yüzden büyük veli Yunus Emre" ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır" sözünü söylemiştir
Eğitimin varlıklı insanların tekelindeymiş gibi bir algı ve yanılgı içindeki bireyler, madden bir şeye sahip olsalar dahi manen bir acziyet içindedirler ve topluma bir fayda getiremezler.
Bugün öğretmenlerimizin üzerine her zamankinden daha çok iş düşüyor . İnsan beyni düşündükçe, çalıştıkça daha aktif bir konuma geliyor.
Düşünmekten yoksun bireyler toplumlar  yok olmaya mahkumdurlar . Düşünebilen , üretebilen bir nesle ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisinde ülke olarak sadece ürettiklerimize bakılırsa, dünya standartlarında hangi konumda olduğumuzu görebiliriz.ama yinede hiçbir zaman karamsar olmamalıyız.
teknolojide dışa bağımlı hale  bırakılmışız    bir klavye  dahi üretemiyoruz. ama şartları değiştirmemiz gerekiyor, Her yıl milyonlarca dolarımız  dış sermayelere giderken   ülkemizde  yaşanılanları  Tv'lerdeki programları , ses yarışmalarının  sadece yapımcılarını  zengin eden ve  halkı nasılda rahat uyuttuklarını görmek hiçte zor olmasa gerek .Yine konumuza dönersek
 Matematik  sadece rakamları toplayıp çıkarma yapan bir araç değil,  kainattaki bütün konuları ve olayları okuyabilen ve okutabilen bir dildir.  Matematikten yoksun bireyler ve toplumlar,  gerilemeye mahkumdurlar.  Bu noktada eğitimcilerimize vede bizlere çok işler düşüyor. Saygılarımla